Tarantella
 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

     

  

 

 

 

Steekje Los

Bedje Voor Bebie

Als Sophie bij Lief J. en mij logeert, slaapt pop Bebie altijd naast haar, in een met een grote handdoek beklede schoenendoos, met een heleboel kleine handdoekjes als beddengoed.
Roze. Want alles voor Sophie moet roze zijn.
Hoewel de doos voor haar net zo goed was als de duurste wieg, vond ik het nogal armoedig en ik beloofde haar iets mooiers.
Kan ik haken! dacht ik toen nog. Maar toen ik me ging realiseren wat een giga werk dat zou zijn en wat dat aan garen zou kosten, kocht ik een vilten mand bij de Big Bazar.


Ik vergat een foto te maken, maar dit is 'm.

Ik stelde me voor dat ik er een leuk randje aan zou maken ter versiering en een roze dekentje zou breien en misschien kon ik ook nog een lakentje naaien... Maar toen ik er mee aan de gang ging, vond ik er opeens van alles aan mankeren. De rand was te hoog, de hengsels zaten verkeerd, de bodem leek te klein, de hoeken te recht...
Ik besloot om er wat aan te doen en begon met de hengsels er af te trekken. Toen het effect daarvan niet groot genoeg was, sneed ik tien centimeter van de rand weg en voor de zekerheid knipte ik ook de bodem in tween en naaide er een stuk tussen, in de hoop dat het zo ongeveer Bebie's maat zou zijn.
Maar het was het allemaal nt net.
Het moest radicaler.
Ik dook in m'n stofjeskast voor inspiratie, zocht bloemetjes en hartjes en zacht vulsel en harde versteviging.
Twaalf uur later was alles klaar.
Het enige was ik van de vilten mand had gebruikt, was de verlengde bodem.

 

 

 

*****
***
*

 

24 november 2014

 

Spinsels, weblog van Tarantella

 

 

 


 

 

 


 

  

free hit counters