Tarantella
 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

     

  

 

 

 

Steekje Los

Sophie Gaat Minnie

(en stiekem had ik dat zelf ook wel gewild)

Sophie is nog niet zo ver dat ze zelf bepaalt wat ze wil voor carnaval, maar ik wist wel zeker dat een Minniekostuumpje helemaal in haar geest zou zijn. Ik naaide er een dag of twee aan. Dat gepriegel met pofmouwtjes in kleine armsgaatjes en kantrandjes langs broekspijpjes kost veel tijd. Het bijpassende tasje haakte ik zonder problemen in een paar avondjes. Maar heel veel hoofdbrekens veroorzaakten de oren. Die noopten tot talloze experimenten. Ik naaide ze van vilt en nepbont, haakte ze van katoen, van wol, met fluffy garen, dubbel, enkel, op een omhaakte haarband en met en zonder ijzerdraad-versteviging en toen ik eindelijk tevreden was over het resultaat, bleek het geheel op Sophie's hoofdje hinderlijk te zwaar, waardoor ze de oren geïrriteerd naast zich neer legde. Zodoende schafte ik alsnog bij de Blokker een kant-en-klaar alternatief aan, dat van een verbluffende eenvoud bleek te zijn en daardoor licht als een veertje. In een kwartiertje tijd sloopte ik het rode strikje er af en naaide er een nieuw rose op, me afvragend waarom ik niet eerder op dat idee was gekomen, in plaats van een avond of vijf materialen en tijd te verprutsen.

Het tasje, versierd met kralen en een portemonneetje met bloem.


En toen kwam het carnaval en werd duidelijk dat koud zou zijn. Dat het zou sneeuwen. Dat het dunne Minniejurkje schuil zou gaan onder een dikke jas. Daarom fabriceerde ik vrijdags op de valreep alsnog een warme winteroetelset, bestaande uit een capuchoncol en wantjes. Helemaal geslaagd! Zo geslaagd dat ik er op zaterdag nog beenwarmers bij breide en de zondagochtend besteedde aan het haken van een hoofdband.

Sophie was erg enthouasiast, maar de bedoeling van de col met capuchon had ze verkeerd begrepen; dat bleek toen ze zelf alles aan gedaan had.


Haar Minnie-uitrusting trok ik haar twee dagen later aan, voor het feestje op de crèche.


 

 

 

 

*****
***
*

 

17 februari 2013

 

Spinsels, weblog van Tarantella

  

 

 

 


 

 

 


 

  

free hit counters