Tarantella
 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

     

 
  

 

 
 

Lekkerbekken 

 

Update 8 februari 2013

De voedselvilla negeren ze nog steeds, maar sinds enkele dagen kunnen de vogels aan de door Lief J. uiteindelijk aan de schutting opgehangen mezenbollen geen weerstand meer bieden.
Er wordt gegeten volgens strikte regels: een snel fel gevechtje bepaalt wie er aan de beurt is en de rest kijkt noodgedwongen geduldig toe. Wie niet kan wachten, doet zich op de grond tegoed aan de kliekjes.
Prachtig om te zien en heerlijk om te horen.

Wat vonden we ze zielig, die vogels in de sneeuwkou.
We waren ervan overtuigd dat voedselhulp onontbeerlijk was en daarom kochten we gistermiddag enthousiast een pracht van een huisje en haalden we een niet kinderachtige voorraad vogellekkernijen in huis. Nadat Lief J. de tuinkast sneeuwvrij had gemaakt voor een slipvrije landing, installeerden we ons met de gordijnen open achter de ramen, wachtend op de hordes hongerige vogels die dankbaar gebruik zouden komen maken van de voedselbank.
Niks. He-le-maal niks.
Ze moeten 't even doorhebben, wist Lief J., als er eerst maar eentje komt.
Maar de pietjes meden onze tuin.
Vandaag ook.
En Lief J. begon te twijfelen aan zijn theorie. 't Kon toch wel zijn dat de proviand niet goed genoeg zichtbaar was. Zorgvuldig etaleerde hij nog twee vetballen naast het vogelonderkomen en hij verplaatste een grote gele bloempot omdat die misschien te angstaanjagend was.
En mereltje kwam schuchter vanaf de schutting poolshoogte nemen, maar vijfenvijftig musjes en een duif zaten vanaf de allerbovenste boomtakken roerloos onze verleidingspogingen te bestuderen.
 
En daar zit je dan, met je vijf kilo vogelzaad en je dertig mezenbollen.
Zijn de Paleiskwartierpieten verwend? Gaan ze alleen voor culinair en moeten we de ordinaire pitten vervangen door pindakaas of zangvogelzaad voordat ze een hapje komen proeven?

(Foto's: vanmiddag, toen het sneeuwde)

 

20 januari 2013

******
***
*

Spinsels, weblog van Tarantella

 


 

 

 

 


 


  

 

 

 

 

 

 

  

 

 

  

 

 

 

 

 

 

  

free hit counters