Tarantella
 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

     

  

 

 

 

Appelpop 2013
v
13 september 2013


Hoe dol op regen ik ook ben, vandaag kwam 't toch wel heel slecht uit, omdat bij Appelpop nou eenmaal eten bij De Buurvrouw hoort.
Op het terras.
Maar om daar nou willens en wetens te gaan zitten kleumen... in 13 graden...
't Is dat ik pér sé Golden Earring wilde zien, anders zouden we waarschijnlijk niet zijn gegaan en hadden we een heerlijke avond gemist.
Sander, de gastvrije eigenaar van De Buurvrouw, plantte ons naast een gaskachel, zette de vlam op de één na hoogste stand (Hij kan nog warmer hoor!) en liet een fles Chardonnay aanrukken, terwijl binnen een tafeltje vrij was voor als het toch te koud werd...  Maar Buurvrouws hete bad spoelde de rillingen weg. Het eten was weer voortreffelijk, maar eigenlijk is dat ondergeschikt aan het beleven van de traditie op de Vismarkt.

En toen naar Golden Earring.
Je moet er wat voor over hebben, want als je zo laat komt, zijn de rijen gigantisch. We zagen af van drankmunten; dat zegt genoeg. Maar de drumsolo van Cesar drogeerde en zelfs Radar Love inspireerde.
Ik danste m'n hakken kapot!


 

Daarna was ik heel graag naar Navarone op het Blossom podium gaan kijken. We zagen die in 2011, in het voorprogramma van Uriah Heep. Maar het was nogal hard gaan regenen en voordat we de Waalkade af waren, zag ik er m'n bontje al uit als een verzopen kat. Druipend dropen we af, linea recta naar de Vismarkt, naar Margo, die tegen de regels in toch een hele fles wijn bracht. We verstopten 'm onder de tafel, naast m'n afgetrapte hakken. Om elf uur spetterde het vuurwerk in de regen en daarna had ik - opgedroogd en opgewarmd door kachels, kaarsen en de traditionele omhelzing van de lieve Stef - weer helemaal vrede met de nattigheid.
't Zou tien keer per jaar Appelpop moeten zijn.

 

 

 

 

******
***
*

 

14 september 2013

 

Spinsels, weblog van Tarantella

  

 

 


 

 

 


 

  

free hit counters