Tarantella
 

 

 

 

 

 

 

 

 


     

  

 

 

 

Blues In Het Kwadraat


v
Oud & Nieuw in Paterswolde
31 december 2013 - 1 januari 2014

 

Eigenlijk wilde ik naar Faro.
Met de Ierse oplichters toch maar weer. Die waren het goedkoopst.
Maar toen ik wilde boeken, bleek het geheel tweehonderd euro duurder dan de dag ervoor en had ik nog geen koffer extra bagage op de kassabon staan. En de concurrentie bleek geen concurrentie, maar nog duurder.
De dagen daarna oriŽnteerde ik me op Reykjavik. Dat was voordat Lief J. daarover z'n veto uitsprak. Daarna kwamen Carcassonne, Berlijn en VenetiŽ in beeld. Ook getorpedeerd door Lief J.
Omdat ik alsnog afstevende op de oudejaarsblues, stelde ik wensen, verwachtingen en budget een beetje bij en ging in Nederland zoeken. De gedachte aan thuis blijven was nog erger dan de ook niet altijd optimale ervaringen van andere jaren. (Zie bijvoorbeeld Boas Festas & Feliz Natal (Porto, 2009) en Het Fiasco (Palma de Mallorca, 2008) )
We scheidden kaf van koren, zagen af van alles wat naar te opgelegd feest klonk en kozen uiteindelijk voor Hotel Paterswolde, FAMILIEhotel Paterswolde zelfs, dat een feestelijk dinerbuffet beloofde plķs oliebollen en champagne om twaalf uur, wat wel ongeveer zo klonk als wij het fijn vinden. En als het hotel tegenviel, dan was ik toch in elk geval in de buurt van Cuby.
Tussen ganzengesnater en rotjesgeknal reden we helemaal binnendoor naar Grolloo.

Het lag echt niet aan mij.
Voor een overnachting met feestelijk diner moet je gewoon veel spullen meenemen.

 

 

  Bij Cuby  

Desolaat.
Guur.
In de dikke laag bladeren wegzakkende hakken.
Diepe plassen op de paden.
Dampend veen.
Op de achtergrond het aanhoudende doffe geknal van het carbidschieten.
Ik wist best dat ik eigenlijk voor gek zat, voor de zoveelste keer op de steen.
Maar ja, nou en.
Er was toch weer niemand in de buurt.
En ik voelde me weer innig verbonden. In m'n hoofd de Misty Morning uit Somebody Will Know Some Day.

Maybe there comes a day
That you come walking up to me


 

Vindplaats van Een van de bekendste mummies ter wereld
Zij stierf een onnatuurlijke dood tussen 54 v.Chr. en 128 n.Chr.

Een magische plek in het bijna-schemer.


Niet dat het uitzicht er toe deed - om vier uur was het donker - maar het was niet slecht.
Net zo min als de kamer. Ruim genoeg om onze oudejaarsuitrustingen in rond te strooien en ons comfortabel aan te kleden. Lekker bed ook en een prima badkamer - de merkwaardige plek van de make-up spiegel daar gelaten. Als het al niet zo laat was geweest, had ik nog veel langer in dat bad kunnen ronddrijven, me mentaal goed voorbereidend op het feestelijke dinerbuffet en de jaarwisseling met bubbels en oliebollen.

                ...zij was er ook bij...

Maar gelukkig had ik me niet helemaal overgegeven aan de verwachtingen die de hotelwebsite wekte, want het viel allemaal enigszins tegen.
Om te beginnen omdat we werden verondersteld om zeven uur (!) aan te schuiven. Hoe lang gaat de avond wel niet duren, zei ik tegen Lief J., als we om negen uur klaar zijn met eten. Maar het was nog veel vroeger gedaan en of daarna nou iedereen naar z'n kamer ging... het is me niet duidelijk. In de bar was het in elk geval nŪet te doen. 
Het zijn soms van die kleine dingen die het leven de moeite waard maken en twee van die dingen zijn een mooi aangekleed buffet en lekkere, harde muziek om de uren tot middernacht door te dansen. In plaats daarvan waren er soepketels, chafing dishes en nauwelijks opgemaakte schotels en moest ik het doen met de Top 2000 op Radio 2. Okť, Fix You en Wish You Were Here, maar op fluisterniveau! En de mensen naast ons, die zaten te 31-en, gaven blijk van een en al afkeuring toen ik een beetje stond te bewegen en naar de barkeeper riep of het Ūets harder mocht. Eigenlijk had ik toen al best naar bed gewild, maar dat doe je natuurlijk niet en we aten werkelijk ieder nog een oliebol na het moment suprÍme. Daarna maakten we er snel een einde aan, ook al omdat we bijna de laatsten waren en stuitte Lief J. in bed toevallig op een Stones-concert met een oude maar nog zeer levendige Jagger die allemaal lekkere liedjes van vroeger zong. Genietend ben ik daar bij in slaap gevallen.

Eerste voornemen voor het nieuwe jaar: zodra dat internet-technisch mogelijk is, boek ik de goedkoopste vlucht naar Faro. En mocht daar toch weer niks van terecht komen, dan bezuinig ik niet meer op een feest in NL. Dan komt Kasteel Vaalsbroek (575,00 voor een nachtje plus een feestje; door mij afgewezen als veel en veel te duur... daar had ik toch zeker gelijk in) weer in beeld. 


  Fraeylemaborg  

1 januari
Landgoed Fraeylemaborg
bij Slochteren

Mooi was het daar.
En de foto's... ik kon niet kiezen...

klik voor groter

 

  D6  

1 januari
Hunebed D6
bij Tynaarlo

 

klik voor groter

 

 

1 januari
Algemene begraafplaats aan de Hunebedstraat
Rolde

 

Gezocht en gevonden: Het Graf

More Than I Expected

 

******
***
*

 

7, 12, 18, 22, 23 januari 2014

 

Spinsels, weblog van Tarantella

  

 


 

 


 

  

free hit counters