Tarantella
 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

     

  

 

 

 

Wroeten, Schroeven, Snoeien & Sproeien

Of: waarom we niet naar Woodstock aan de Waal gingen
v
Lang weekend thuis
28, 29 en 30 juni 2013


Het hout op ons terras ligt al een paar jaar niet meer helemaal zoals het hoort en telkens als we er zitten, verzinnen we creatieve oplossingen die de boel moeten verbeteren. Die vervolgens verloren gaan in gemakzucht, want er zijn altijd zo veel leukere dingen te doen. Het merelgebroed legaliseerde de uitvluchten.
Maar tijdens de laatste keer buiten eten, konden we de verzakkingssignalen niet langer negeren: toen droop het vet aan één kant van het bakplaatje af, omdat de tafel in de loop van de tijd steeds schever was komen te staan.
En zo kwam het, dat Lief J. afgelopen vrijdag in de regen lag te schroeven en te wroeten, de druif - die elk voorjaar veel belooft, maar 't elk najaar laat afweten - wegsnoeide, naar de bouwmarkt ging voor ondersteunend hout en op zaterdag vroeg opstond om te zagen en de zaak weer in mekaar te puzzelen. 't Terug leggen van de planken ging eigenlijk van een leien dakje; het was het op-en-neer gesleep van alle zooi die de voorgang nogal belemmerde.
Hier was voor mij geen taak weggelegd.
Ik hou niet van wroeten, ik kan niet schroeven en mijn fysiek is niet gemaakt om te sjouwen. We kunnen de geijkte taakverdeling dus maar beter niet overhoop halen. Ik blijf gewoon van het ramen zemen en van de kaarsen en omdat die dingen voorlopig nog niet nuttig waren, hield ik me verre van het terras. Ik leerde hoe het espressoapparaat werkt en hoe de accu's van de schroefmachine moeten worden opgeladen. Ik zorgde pretentieloos voor de koffie en wisselde accu's, wat toch eigenlijk maar een schamele bijdrage is in het complexe geheel van de terrasrenovatie én ik haakte nog een set - tamelijk nutteloze, oké - vrouwentasaccessoires bij mekaar in de tijd dat Lief J. zich met de stabiele ondergrond voor de barbecue bezighield.
Gisteren tegen vijven lag de zaak weer dicht en toen was ik toe aan een verzetje, maar had hij alleen nog maar zin in uit-eten, zodat we dus niet naar het hippiefeest in Tiel, maar naar de Bossche binnenstad togen.
Ánders, maar ook leuk.
En het werd niet zo laat. Voor enen al doezelden we weg, in bed, bij de buis, met een bak pinda's tussen ons in.

Vanmiddag ging Lief J. weer naar buiten en nu veegt en spettert hij er lustig op los. Hij heeft er een onbegrijpelijk soort plezier in en het knapt er allemaal zienderogen van op. Als het van de week warm wordt, zullen we fantastisch buiten kunnen eten in de vernieuwde omgeving.

En ik, ik pak zo m'n haakwerkje maar weer.

 

Vrijdag de 28e

Zaterdag, de 29e

Zondag de 30e

 

Mijn bijdrage: hoesjes voor zoekdoekjes en Labello, een omslag voor een notitieboekje (mét bladwijzer en pennenvakje!), een cardhouder met inzet voor kleingeld en een telefoonhoes in wording.


 

 

 

 

******
***
*

 

30 juni 2013

 

Spinsels, weblog van Tarantella

  

 

 


 

 

 


 

  

free hit counters