Tarantella
 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

     

  

 

 

 

Bossche Bol In De Bodega
v
28 september 2013
Bodega Antonio
(oftewel: Bij D'n Zjos)


We hadden gereserveerd, maar eigenaar Jos was waarschijnlijk een nieuw gerecht in zijn hoofd aan het componeren of zo - we kennen dat al van twee eerdere keren - en vergat prompt om ons in te plannen. Maar aan de tapasbar was wel plaats - Tot negen uur maar, dan gaat dat groepje daar achteraan weg, verzekerde gastheer Eric - maar het groepje ging niet weg. Niet om negen uur, niet om tien uur en ook niet om elf uur, toen wij onze gerechtjes al lang op hadden.
Wat een geluk.
Want er was livemuziek, Spaanse folklore uit Malaga. Met opzwepende gitaren, romantische fluiten en hartstochtelijke zang. Die beleef je veel beter vanaf een kruk waar je zo vanaf kunt springen en bovendien wordt aan de toeschouwers op de eerste rang de meeste aandacht besteed.
De Badolero deden ze voor ons. Zoete herinneringen aan Vlieland. Ah!
Toen om half twaalf eindelijk de groep vertrok, bespeurde ik bij een van hen onder de arm een gebaksdoos, wat nogal vreemd is, want je gaat niet met gebak naar de Bodega. Er ging iets niet goed bij ons aan tafel, legde hij uit toen ik nieuwsgierig om uitleg vroeg, en dit kregen we als compensatie. Hij opende het deksel: tien Bossche bollen. Tien Bossche Bollen! Tien Super Snoeptoetjes!
Oh, wow, mjammie, verlekkerde ik me nogal openlijk.
Hebben? deed hij gul.
Eric rukte een bordje aan, en twee vorkjes... en Lief J. en ik werkten weer eens zo'n zalige sjekladebol voor twee weg.
En veel later, toen vrijwel iedereen al naar huis was, toen was er nog een soort van privéconcertje voor ons.
Gaaf!

 

 

 

 

******
***
*

 

30 september 2013

 

Spinsels, weblog van Tarantella

  

 

 


 

 

 


 

  

free hit counters