Tarantella
 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

     

  

 

 

 

Sprookjes & Dromen
v
Efteling
5 en 6 maart 2015

Twee heerlijke dagen

Het was ruim een jaar geleden en het kon nog nt, voordat het schoolkeurslijf dit soort uitstapjes - buiten de vakanties - onmogelijk zou maken.

Hoewel de attracties nog allemaal dezelfde zijn - voor de meest heftige is Sophie nog steeds minimaal 10 centimeter te klein - en er in het sprookjesbos niets veranderde, is de beleving totaal anders. Haar waarneming en besef zijn enorm vooruit gegaan. Er ontgaat haar vrijwel niets meer, ze ziet ook details als  vogels en ganzen en de zwarte zwaan... en ze vindt de verliefde eenden z mooi. Haar emoties kan ze nu prima verwoorden en ze relativeert haar soms beetje-bang-zijn: Wij zijn dapper genoeg oma!
Ze probeert te verklaren wat ze ziet... kwam in Villa Volta, waar een huiskamer om je heen ronddraait, tot de conclusie: Alles is vastgeplakt met hele sterke lijm!... En als ik in het spookslot het onverklaarbare gespook niet kan uitleggen, weet zij: Dat komt door de muziek. Die is magisch.
Ze leeft zich volledig in in de wereld van de dromen en stelt vervolgens vragen waarop ik geen verantwoord antwoord kan bedenken: Oma, als ik elfje of engeltje wil worden, wat moet ik dan doen? Maar even later, terug op aarde: Ik word toch liever prinses want dan krijg ik een kindje h.
Ze holt voor ons uit en wijst alles aan wat haar opvalt. En dat is vl.
In het sprookjesbos luistert ze naar alle sprookjes en is er niet weg te slaan voordat ze het hele verhaal heeft gehoord en antwoorden heeft gekregen op haar tientallen vragen.
En er is geen seconde gezeur.
Niet om de Raveleijn-show die niet doorgaat, terwijl ze die zo'n prachtig spektakel vindt - Geeft niet. Er zijn nog zo veel leuke dingen! zegt ze - en niet in de winkel, als Lief J. en ik van bepaalde souvenirs vinden dat die echt te veel geld kosten: Dan vraag ik die wel voor m'n verjaardag.
Ik ben z trots op haar!
 

                                                     Ze logeerde de nacht ervoor bij ons.
                                          Om elf uur zijn we helemaal klaar voor vertrek...

                                     ...en heel kort daarna arriveren we in KaatsheuvelKamer met uitzicht.

Omdat het hotel zo goed als leeg is, krijgen we een upgrade aangeboden voor zeventig euro extra. Ik weifel, vind dat toch best veel geld, maar Lief J. aarzelt niet: Sophie mag het thema van de suite kiezen. Ze vindt het geweldig en hoeft niet lang na te denken; ze gaat voor Assepoester.
Het blijkt een prachtige kamer, helemaal in stijl. Wel jammer dat Sophie nergens mee kan spelen, omdat alle leuke spulletjes vastgeplakt zitten. Dat wordt op de promotiefoto's anders gesuggereerd.
Ander minpunt is het bedje.
En meter twintig breed.
Met n smal dekentje.

Spiegel in de badkamer

Spiegel in de slaapkamer

                                                                               Z smal dus

Spiegel in de lift

                                                          Spiegel in de gang

                                                                             ...en nog een

                                         

 

In het park
We gilden in het schommelschip en kregen er geen genoeg van, we stuurden in de tuffers, werden keer op keer stil van de zwevende kastelen tussen de sterren in Droomvlucht, dansten de Dance Macabre om de griezels weg te sturen in het spookslot, probeerden de tong van het slangetje te grijpen bij 3d-Pandadroom, schrokken van de tijger in Fata Morgana, konden de liedjes van Monsieur Cannibale en Festival Carnaval niet meer uit ons hoofd krijgen en luisterden naar de legende van de Bokkenrijders in Villa Volta.
Het was allemaal geweldig.

Een greep uit de (282) foto's.

                                Vogelrok: nog een jaartje of twee wachten, denk ik

                                                                  Joris en de Draak: volgend jaar misschien...


Ik wil altijd in de bootjes, maar er wil nooit iemand mee in die saaie dingen.
En nu, Sophie, die wou wel! Maar zij wist nog niet waar ze aan begon... vond het ook helemaal niks en vroeg na vijf minuten wanneer het afgelopen was.

                                                                                Pagode

                                                         Eftelinghotel vanuit Pagode


In D'Oude Tuffer.
Sophie vond het grandioos - we reden vier rondjes - maar ik voel me toch altijd een beetje voor gek zitten.


Het mooiste sprookje: De Indische Waterlelies.
Tot vandaag dacht ik dat de muziek die van Kapitein Zeppos (een nooit meer vergeten jeugdserie uit 1964) was, maar toen ik de bevestiging ging zoeken, ontdekte ik dat het weliswaar van dezelfde maker - Bert Kaempfert - is, maar toch een andere compositie.


Sprookjesboomtheater.
We zagen de veel uitvoeriger en natuurlijk meer aangeklede musical een jaar geleden in de Agnietenhof inTiel. Net zo leuk, dit. Ook voor volwassenen.

 

Culinair
De poffertjestent blijkt niet open, maar snackbar De Hongerige Machinist is een goed alternatief voor Sophie. Ze kiest blindelings voor de doos, waarbij het alleen om de verrassing gaat en ze de friet, nuggets en het joghurttoetje op de koop toe neemt.

                                                                    Lief J. en ik eten ook friet


Diner in De Hoffelijke Heraut.
Sophie koos Roodkapje (spaghetti Bolognese), Lief J. de zalm en ik de Haloumi (nadat ik me had laten uitleggen wat dat precies inhield).
Het nagerecht stelden we creatief samen en we deelden alles: crme brle, een Sprookjesboom IJsbeker en een Kinder Smuldessert.

                                                                 Speelkamer

 

                                                        Ontbijt - Assepoester-cakeje

 

Spiegels
Met zo'n klein meisje bij je, kom je veel vaker in de toiletten dan normaal.
De wc-zelfjes:

kwart voor n

tien over half twee

half drie

kwart voor vier

vijf voor vijf

zes uur

 

Naar huis...
na twee heerlijke dagen.
Met een cadeautje uit de Efteldingen-winkel: pleisters.


 

 

******
***
*

 

8 maart 2015

 

Spinsels, weblog van Tarantella

  

 

 


 

 

 


 

  

free hit counters